Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Δεν χωράνε δάκρυα για αυτή την Εθνική, μόνο υπερηφάνεια



Δεν χωράνε δάκρυα για αυτή την Εθνική, 
μόνο υπερηφάνεια
Σε αυτή την ομάδα οφείλουμε μία βαθιά υπόκλιση και ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Ποιος θα το περίμενε; Μία στιγμή ατυχίας στοίχισε στην Εθνική τον αποκλεισμό από τις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Μία στιγμή που μας πόνεσε, από μία ομάδα που μας γέμισε υπερηφάνεια.

Στις 00.45 σε όλη τη χώρα αντήχησε ένα μακρόσυρτο γκολ. Η Εθνική κατάφερε να ισοφαρίσει στο 93ο λεπτό και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Η Ελλάδα μπορούσε, οι παίκτες πάλευαν ως το τέλος, ποτέ δεν τα παράτησαν. Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο, είναι πρότυπο συνολικά και αξίζει να την αγαπάς. Έντονα.

Λίγο πριν τις 02.00 ακολούθησε σιωπή. Βαριά, από αυτές που πονάνε.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, ο Γκέκας αστοχούσε στην 4η εκτέλεση και η αξιόμαχη Κόστα Ρίκα έπαιρνε την πρόκριση.

Η Εθνική αποκλειόταν, αλλά έπεφτε ηρωικά. Όρθια. Συγκινούσε πάλι και δεν έδινε το δικαίωμα σε κανέναν να την κρίνει αρνητικά. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα.

Τα δάκρυα των παικτών δεν ήταν δάκρυα αποτυχίας. ΄Ήταν το ξέσπασμα από την υπεπροσπάθεια. Ήταν το κρίμα και το άδικο μαζί.

Η Εθνική μας άξιζε να περάσει. Άξιζε και με το παραπάνω. Δεν πειράζει. Συνεχίζουμε με παρακαταθήκη αυτή την ωραία διαδρομή που μας χάρισαν παίκτες της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το παιχνίδι

Η πρώτη διαδικασία πέναλτι στην οποία συμμετείχε η Εθνική Ελλάδας ήταν μοιραία. Ο Φάνης Γκέκας δεν ευστόχησε στην προσπάθειά του και η Κόστα Ρίκα των 10 παικτών προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2014 με 5-3.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ισοφάρισε στο 93' το γκολ του Μπράιαν Ρουίς, με την ελληνική ομάδα να χάνει πολλές καλές ευκαιρίες.

Το παιχνίδι δεν ήταν θεαματικό, αφού και οι δύο ομάδες ενδιαφέρονται περισσότερο για το μηδέν στην άμυνα. Οι Κοσταρικανοί με το κλασικό 5-4-1, οι Έλληνες με το 4-3-3 που οδήγησε στη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού.

Η μπάλα δεν πλησίαζε τις δύο εστίες, παρά μόνο από κάποιες στημένες φάσεις ή μακρινά σουτ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Μαζί με τον Χοσέ Χολέμπας ήταν άκρως δραστήριοι από τα αριστερά, αλλά χωρίς ανταπόκριση από τους συμπαίκτες τους.

Οι Κοσταρικανοί είχαν την κατοχή στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, ωστόσο στη συνέχεια η Εθνική ομάδα πήρε τον έλεγχο και προσπάθησε να κάνει παιχνίδι.

Στο 37ο λεπτό, μάλιστα, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος με το πλασέ του δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέιλορ Νάβας.

Αρχή με γκολ

Το 2ο ημίχρονο άρχισε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο. Χαμηλό τέμπο, η Κόστα Ρίκα τον πρώτο λόγο, μόνο που αυτήν τη φορά, βρήκε και γκολ με τον Μπράιαν Ρουίς στο 53'.

Ο αρχηγός των Λατινοαμερικανών νίκησε τον Ορέστη Καρνέζη μετά από αμυντική αδράνεια της Ελλάδας, η οποία λίγο έλειψε να δεχθεί κι άλλο γκολ στη συνέχεια, αφού αποδιοργανώθηκε πλήρως.

Η είσοδος του Κώστα Μήτρογλου και του Φάνη Γκέκα έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που έμεινε και με παίκτη παραπάνω μετά από τη 2η κίτρινη κάρτα στον Όσκαρ Ντουάρτε στο 67'.

Η Εθνική απείλησε κυρίως με στημένες φάσεις, ωστόσο ο Νάβας ήταν ανίκητος σε όλες τις περιπτώσεις.

Μοναδική εξαίρεση εκείνη του 93ου λεπτού, όταν έκανε την επέμβαση στο σουτ του Γκέκα, αλλά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε σε 1-1.

Λύγισε η Ελλάδα

Στην παράταση, οι εξουθενωμένοι Κοσταρικανοί δεν είχαν διάθεση να επιτεθούν.

Επιχείρησαν να κρατήσουν το σκορ στο 1-1 με κάθε τρόπο και αντιστοίχως οι Έλληνες επιτέθηκαν είτε με σέντρες είτε με χαμηλές μπαλιές είτε με στημένα.

Ο Γκέκας και ο Μήτρογλου έχασαν δύο καλές ευκαιρίες και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Στην πρώτη σχετική διαδικασία της Εθνικής ομάδας, ο Γκέκας έγινε ο μοιραίος παίκτης, αφού είδε τον Νάβας να αποκρούει το πέναλτί του κι ενώ είχαν ευστοχήσει όλοι οι υπόλοιποι παίκτες.

Η Κόστα Ρίκα νίκησε με 5-3 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

nooz.gr

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας στους 16



Η αποβολή του Κώστα Κατσουράνη στο 38' της αναμέτρησης με την Ιαπωνία στο Νατάλ άλλαξε τα σχέδια της Ελλάδας και εκεί που η ομάδα μας πήγαινε για τη νίκη, ασχολήθηκε περισσότερο με τη διατήρηση του 0-0. Ωστόσο, έχασε ευκαιρίες με σουτ των Τοροσίδη, Κονέ και με κεφαλιά του Γκέκα για να σκοράρει.
Πλέον, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής, η Κολομβία, χάρη στη νίκη της με σκορ 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού, έχει έξι βαθμούς και έχει σίγουρα προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ η Ακτή έχει τρεις, επειδή κέρδισε τους Ιάπωνες και Ελλάδα και Ιαπωνία έχουν από έναν βαθμό.
Η Ελλάδα χρειάζεται να κερδίσει την Ακτή Ελεφαντοστού για να έχει τέσσερις βαθμούς, έναντι τριών των Ιβοριανών και να τους θέσει νοκ-άουτ από την υπόθεση πρόκριση.
Ταυτόχρονα, χρειάζεται μη νίκη της Ιαπωνίας έναντι της Κολομβίας, στο άλλο ματς του ομίλου. Αν, πάντως, η Ιαπωνία καταφέρει και κερδίσει τους Καφετέρος, θα χρειαστεί η Ελλάδα να κερδίσει με 3-0 την Ακτή Ελεφαντοστού για να καλύψει τη διαφορά τερμάτων -3 που έχει.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

«ΑΘΛΗΤΙΚΟ MAGAZINO» ART TV - 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 - http://www.sportait.gr/

«ΑΘΛΗΤΙΚΟ MAGAZINO» ART TV - 12 ΙΟΥΝΙΟΥ  2014


Μπορείτε να δείτε σε μαγνητοσκόπηση την τηλεοπτική εκπομπή του ART TV, «ΑΘΛΗΤΙΚΟ MAGAZINO», που μεταδόθηκε την Πέμπτη 12 ΙΟΥΝΙΟΥ (19:30 – 21:00) και σε επανάληψη την Παρασκευή (16:30 – 18:00). Όπως πάντα με μεγάλη θεματολογία και με πολλά σχόλια.

Σ΄αυτή την τελευταία εκπομπή της σαιζόν, προσκεκλημένοι οι κ.κ. Νίκος Χολέβας και Δημήτρης Ντάουλας, ενόψει των εκλογών της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Με τους Γιώργο Παπαϊωάννου και Βασίλη Βασιλείου

*Το video της εκπομπής, που ακολουθεί, προέρχεται από playlist στο youtube.


Χρήστος Κουτσομπίνας: «Και πώς να πάμε για πρωτάθλημα;» allsportsagrinio.gr

koytsompinas





Συνέντευξη για όλους και για όλα παραχώρησε ο Χρήστος Κουτσομπίνας, πρόεδρος της Φλόγας Παλαιομάνινας στο allsportsagrinio.gr και το agriniovoice.grΟ κ. Κουτσομπίνας ήταν σαφής ως προς τις προθέσεις της ομάδας του, ξεκαθαρίζοντας ότι «υπάρχουν πολλές άλλες παραδοσιακές δυνάμεις, οι οποίες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Η Φλόγα είναι ένα μικρό χωριό χωρίς γήπεδο και χωρίς κόσμο. Πώς θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;»
Ο κ. Κουτσομπίνας μίλησε αναλυτικά για τις εκλογές στην ΕΠΣΝΑ, τη συμμετοχή εκπροσώπου του στην Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση, για τους διαιτητές, για τους στόχους της ομάδας του, για το γήπεδο στην Παλαιομάνινα, για τον Παναιτωλικό και την Εθνική ομάδα.
Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Φλόγας Παλαιομάνινας για τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΠΣΑ…

Για τις εκλογές στην ΕΠΣΑ:

«Πρέπει να κρατήσουμε τις εκλογές σε έναν ήπιο τόνο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε παλιές και υπόγειες μεθόδους… Αυτός που είναι να ψηφιστεί, θα ψηφιστεί και θα πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι. Αλλά αυτός που θα ψηφιστεί, θα πρέπει και να προσφέρει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τα σωματεία.
Το ποδόσφαιρο άλλωστε θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Εμείς απλώς θέλουμε από τον οποιοδήποτε πρόεδρο και την οποιαδήποτε Ένωση να κοιτάει το καλό του αθλήματος.
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες στην Ελλάδα, πόσο μάλλον του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. Πρέπει και μπορεί όμως να βρεθεί λύση, ώστε να διατηρούνται οι ομάδες στην ΕΠΣΝΑ».

Για την Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση:

«Η Κίνηση ξεκίνησε πριν 3 χρόνια. Δεν την στήριξα από την αρχή. Με καλέσανε, όπως όλους τους υπόλοιπους προέδρους και αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά, αλλά ΔΕΝ είμαι πρωτεργάτης. Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι πέρασαν “γραμμή” ότι η Κίνηση είναι του Κουτσομπίνα και είπαν σε κόσμο να μην περνάει από το μαγαζί μου! Εγώ είμαι ένας απλός πρόεδρος και απλώς διάλεξα να στηρίξω μία από τις υποψήφιες παρατάξεις. Τίποτα περισσότερο…
Η Κίνηση έχει νέες και καλές ιδέες. Γνωρίζει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, όπως και εμείς οι πρόεδροι. Υπάρχουν πολλά προβλήματα να λυθούν, όπως το ιατρικό, το γηπεδικό, το διαιτητικό κλπ…
Στην Κίνηση με εκπροσωπεί ο Γιάννης Ναούμης, ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας όσο μπορούμε. Έχουμε καταθέσι και τις προτάσεις μας, αλλά δεν υπάρχουν προσωπικά συμφέροντα!
Η Κίνηση άλλωστε απαρτίζεται από αξιόλογα άτομα, τα οποία θέλουν να προσφέρουν».

Για τη νυν διοίκηση της ΕΠΣΑ:

«Ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΠΣΑ, ούτε επεδίωξα ποτέ κάτι ευνοϊκό για την ομάδα μου ή οτιδήποτε. Αν υπάρχει κάποιος με στοιχεία που λένε το αντίθετο, ας τα πει.
Ωστόσο, δεν κατάλαβα γιατί η έταιρη παράταξη δεν κάλεσε 10 ομάδες του Νομού… Ως προς τι αυτή η επιλεκτική πρόσκληση; Η Ένωση είναι των παραγόντων και όσοι είναι εκεί, βρίσκονται από εμάς. Θα έπρεπε να μας καλέσουν όλους, να δούμε τι έχουν να πουν…
Πρέπει εδώ να σημειώσω ότι ο κ. Παπαχρήστος έστειλε επιστολή στον Αχελώο ότι “δεν ξέρουν και καλά ποιος είναι πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης και ότι γίνεται για διαφημιστικούς λόγους”.
Θεωρώ άστοχη την επιστολή. Εμείς κάνουμε έναν αγώνα, όπως κάνει ο ίδιος για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και οι κατηγορίες ότι είμαστε εκεί για διαφημιστικούς λόγους και προσωπικά συμφέροντα είναι άτοπες και λανθασμένες.
Θα μιλήσω και πιο συγκεκριμένα για μένα και τη Φλόγα. Όταν καλούμασταν να συμμετάσχουμε στο τουρνουά πέρυσι για να προσφέρουμε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, το κάναμε για προσωπικά συμφέροντα και διαφημιστικούς λόγους;»

Για τη διαιτησία:

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι οι διαιτητές παρεμβαίνουν στις εκλογές. Ξέρω τι αξιόλογα άτομα είναι ο κ. Τομαράς και ο κ. Καψάλης και τους οποίος έχω εξυμνήσει για το έργο τους. Ωστόσο αν παρέμβουν στις εκλογές θα είναι μέγα λάθος και θα πρέπει να παραμείνουν εκτός της εκλογικής διαδικασίας. Η διαιτησία οφείλει να είναι ακέραιη και να μην χρησιμοποιείται ως φόβητρο στους προέδρους των ομάδων.
Δεν γίνεται να πηγαίνουν και να παίρνουν θέση υπέρ μίας παράταξης. Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν πρόεδρο ομάδος να δει δύο διαιτητές με έναν υποψήφιο της Ένωσης. Τι θα πει δηλαδή;
Επειδή είμαι και επαγγελματίας στο Αγρίνιο, στο μαγαζί έρχονται συνέχεια διαιτητές, παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Βρέθηκα μπροστά σε διαιτητή τον οποίο πήραν από την Ένωση και του είπαν να μην έρθει από το μαγαζί μου!
Οι διαιτητές θα έπρεπε να είναι ουδέτεροι και όχι να λένε να μην πηγαίνει ο κόσμος σε κάποιο μαγαζί.
Από την άλλη, οι ίδιοι αυτοί να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις άλλων προέδρων για να πάρουν ψήφους…»

Για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο:

«Δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα. Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι πως ο Νομός μας είναι πολύ πίσω στο γηπεδικό. Οι δημοτικές αρχές και οι βουλευτές δεν έχουν βοηθήσει. Ζητάμε απλά καθημερινά πράγματα. Όχι σουίτες και πολυτέλειες. Αν γίνουν γήπεδα, θα έρθει ο κόσμος στους αγώνες και τα παιδιά στο άθλημα. Αλήθεια, τι προτιμούν οι πολιτικοί; Τα παιδιά στα ναρκωτικά ή στον αθλητισμό;»…

Για την ενασχόλησή του με το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο:

«Ασχολούμαι 3 χρόνια στον χώρο και έχω κάνει μόνο φίλους. Είμαι φίλους με όλους. Έχω καλή σχέση με όλους τους προέδρους όλων των ομάδων. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αντιπάθεια και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.
Δεν είναι όλη η ζωή μου γύρω από το ποδόσφαιρο. Το κάνω για το χωριό μου, για το καλό του χωριού μου. Το κάνω από χόμπι».
Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Κουτσομπίνας για την ομάδα του, την Φλόγα.

Για τις μεταγραφές και το ρόστερ:

«Κρατήσαμε τον προπονητή και τους παίκτες που θέλαμε. Προχωρήσαμε σε κάποιες μεταγραφές (Ρόκκο, Νούλα) και 4-5 άλλες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Ψάχνουμε για έναν ακόμη μικρό αμυντικό και κατά τα άλλα είμαστε έτοιμοι.
Το ρόστερ έχει κλείσει κατά 90%. Υπάρχουν ακόμη μερικές προτάσεις. Ας ξεκινήσουν οι μεταγραφές, για να πάρουμε τα δελτία των ποδοσφαιριστών μας, να ανακοινώσουμε επίσημα τις κινήσεις μας αυτές και βλέπουμε. Αν προκύψει βέβαια κάτι άλλο καλό, θα το κοιτάξουμε».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Θέλω να κάνουμε μια καλή πορεία, αλλά ο βασικός στόχος μας είναι η παραμονή. Είμαστε μία νεοφώτιστη ομάδα και παίζουμε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία του Νομού.
Με ενδιαφέρει να μην είμαι περαστικός από την κατηγορία. Θέλω να κρατήσω την ομάδα για χρόνια και ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Δεν μπορεί η Φλόγα όμωςνα χτυπήσει τα μεγαθήρια (Παναιτώλιο, Όμηρος, ΑΕΜ κλπ). Ομάδες με γήπεδο και κόσμο.
Πολλοί λένε ότι πάμε κι εμείς για πρωτάθλημα, αλλά εμείς είμαστε ένα μικρό χωριό με 800 περίπου κατοίκους. Δεν έχουμε γήπεδο, δεν έχουμε κόσμο. Πώς να χτυπήσουμε εμείς τις παραδοσιακές δυνάμεις του Νομού; Δε νομίζω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο από μια καλή πορεία.
Εδώ δεν ξέρουμε καν σε ποιο γήπεδο θα παίξουμε, πώς να μιλήσουμε για πρωτάθλημα; Ας μην είμαστε πλεονέκτες… Αν δεν βρούμε γήπεδο μάλιστα, δεν θα μπορέσουμε καν να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα!»

Για το γήπεδο στην Παλαιομάνινα:

«Έχει γίνει μελέτη για νέο γήπεδο στο χωριό. Το χωριό ανήκει στον Δήμο Ξερομέρου και ο νέος δήμαρχος που έχει εκλεγεί θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου… Ας αναλάβει τις ευθύνες του κι αυτός. Η ομάδα ανήκει στον Δήμο Ξηρομέρου. Εμείς θα κάνουμε την πρώτη κίνηση.
Η Φλόγα είναι η μόνη ομάδα του Δήμου στην Α ΕΠΣΑ. Αν για αυτούς δεν λέει κάτι και δεν τους νοιάζει ο αθλητισμός, εμείς δεν ευθυνόμαστε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Ο Δήμος Ξηρομέρου είναι υπεύθυνος να μας βρει γήπεδο. Δεν θέλουμε χρήματα. Ζητάμε ένα γήπεδο, αλλιώς μία βοήθεια για τις μετακινήσεις.
Δεν είμαστε επαίτες. Δεν ζητάμε, ούτε θα ζητήσουμε κάτι.
Αν ήταν ομάδα του Αστακού τι θα γινόταν; Εκτός κι αν η Παλαιομάνινα δεν ανήκει στον Δήμο Ξηρομέρου…»

Ο προσωπικός του στόχος ως πρόεδρος της ομάδας:

«Με ενδιαφέρει σαν πρόεδρος να αφήσω ένα γήπεδο. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να το πετύχω. Αν δεν το έχω καταφέρει μέχρι του χρόνου όμως, θα αποχωρήσω. Θα είμαι αποτυχημένος αν δεν καταφέρω να λύσω το γηπεδικό. Αν γίνει όμως, θα φτιάξουμε ακαδημίες και θα λειτουργήσουμε αθλητικό κέντρο. Δεν μπορούμε να φέρουμε τώρα ντόπια παιδιά. Πώς θα τα προσεγγίσουμε; Δεν γίνεται να λειτουργήσουμε έτσι.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε με τον Δήμο και την Περιφέρεια για να πετύχουμε τον γηπεδικό στόχο».

Για την προσφορά της ομάδας (στο χωριό):

«Η ομάδα βοηθάει στο πολιτιστικό κομμάτι του χωριού. Έχει προσφέρει κάποια χρήματα, σε εκδηλώσεις. Έχουμε προσφέρει και χρήματα στο Δημοτικό σχολείο του χωριού. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την περιοχή.
Έχουμε βοηθήσει και σε άλλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο Νομό».

Για τους άλλους νεοφώτιστους:

«Το Παναιτώλιο είναι παραδοσιακή δύναμη. Έχει ισχυρό πρόεδρο, γήπεδο και κόσμο. Πιστεύω ότι θα πάει πάρα πολύ καλά. Θα είναι από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος…
Η Ακαδημία Ευηνοχωρίου είναι ένα χωριό που είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο. Έχουν δύο ομάδες, ακαδημίες, γήπεδο και κόσμο που τους ακολουθεί. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι πολύ καλός απ’ ότι έχω ακούσει, αν και δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Έχουν όλα τα φόντα να πάνε πολύ καλά».

Για την Εθνική:

«Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου έχω την αίσθηση ότι η Εθνική θα πάει καλά. Δεν χρειάζεται να είμαστε πλεονέκτες. Ξέρουμε τα μεγέθη των υπολοίπων. Αν περάσει τον όμιλο θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Για τον Παναιτωλικό:

«Ο Παναιτωλικός είναι η πρώτη ομάδα του Νομού και πάντα θα είναι. Ο Κωστούλας είναι πολύ ισχυρός πρόεδρος. Έχει κάνει πολλά για την ομάδα, αλλά και για το Αγρίνιο.
Το καλύτερο είναι πως είναι καθαρή ομάδα! Εύχομαι να πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα.
Θέλω εδώ να σημειώσω πως η φετινή κίνησή της να βραβεύουν τους MVP οι χορηγοί ήταν πολύ σωστή και πολύ έξυπνη κίνηση. Έδειξε ότι υπολογίζει τους χορηγούς. Τις τοπικές επιχειρήσεις».

Βγήκε «μήνυμα» για τις εκλογές της ΕΠΣΝΑ - Εφημερίδα «Συνείδηση» - Γιώργος Παπαϊωάννου

Βγήκε «μήνυμα» για τις εκλογές της ΕΠΣΝΑ


Εκπρόσωποι από 54 ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας και πολλοί ακόμα άνθρωποι του ποδοσφαίρου παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση της «Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης»  το βράδυ της Τετάρτης στο Emileon. Η συμμετοχή έκανε αίσθηση σε όλους και ενώ απουσίαζαν για διάφορους λόγους εκπρόσωποι άλλων ομάδων που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της. Το τι θα επιλέξουν οι ομάδες τελικά στις εκλογές ίσως δεν πρέπει να προδικαστεί από τώρα. Το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι που πασχίζουν για τις ομάδες τους, κάτι βασίζουν στην «Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση». Αυτό δεν προκύπτει μόνο από τη συμμετοχή. Εξάγεται από επί μέρους στάσεις, όπως ότι κανείς δεν προσήλθε τυπικά ούτε βιάστηκε να φύγει και οι περισσότεροι παρέμειναν για τρεις ώρες στην αίθουσα, από τα συχνά, αυθόρμητα και παρατεταμένα χειροκροτήματα σε πολλά σημεία των ομιλιών, από τη διάθεση για παραπάνω συζήτηση μετά το πέρας της συγκέντρωσης περί τις 10:30 το βράδυ. Το λόγο πήραν πολλοί θέτοντας διάφορα ζητήματα και οι οργανωτές της σύναξης ήταν «διαβασμένοι» να δώσουν θετικές ή αρνητικές απαντήσεις. Πάντως άνοιξε ένας ευρύς και σοβαρός διάλογος, που κρατούσε έντονο το ενδιαφέρον πρώτα των Παραγόντων των ομάδων και έπειτα όλων των υπολοίπων.


Δόθηκε η κατεύθυνση

Τον κύριο όγκο της ανάλυσης για τις κατευθύνσεις της «Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης» ανέλαβε ο Δημήτρης Ντάουλας. Στον πρόλογο είπε: «Κάποιοι άνθρωποι ιδρύσαμε αυτή την Κίνηση μετά από ένα χρόνο της σημερινής Διοίκησης της ΕΠΣ στο τιμόνι της Ένωσης, επειδή διαπιστώσαμε ότι ήταν άνευροι, χαλαροί, χωρίς έμπνευση και όραμα. Ξεκινήσαμε το 2011 και για να ωθήσουμε την ΕΠΣ, αλλά μάταια. Ήρθαμε από καλή αγωνία, για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο και να το οδηγήσουμε σε άλλο επίπεδο, να αποκτήσει τη δυναμική που είχε παλιές εποχές, τις οποίες πολλοί ζήσαμε». Στη συνέχεια ανέλυσε τους λόγους που κανένα στέλεχος της «Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης» δεν αποζητά τίτλους και καρέκλες, αναφέροντας τις περγαμηνές τους. Είπε ακόμα πως μετά τους Αποστολάκη, Μίχο, Τσάμη, Βασιλείου δεν αναδείχθηκαν παίκτες ανάλογης καριέρας, για να επισημάνει: «Αυτό δεν μπορεί να αφεθεί στη τύχη των Παραγόντων με απλή διαχείρηση από την ΕΠΣ. Εμείς θέλουμε να γίνουμε και μεταβατικό στάδιο, ανοίγωντας δρόμο για νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη να ασχοληθούν με τα κοινά του ποδοσφαίρου. Οι προτάσεις μας είναι υλοποιήσιμες στο 90% αρκεί να υπάρχει όρεξη, μεράκι, αγάπη για το ποδόσφαιρο και επειδή υπάρχει ο οικονομικός παράγοντας σε δύσκολη περίοδο δεν μπορούμε να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά». Εκεί ανέφερε και ένα ιστορικό δεδομένο ως παράδειγμα: «Θαυμάζω πάντα και έχω παράδειγμα τους ανθρώπους που ήλθαν στην πατρίδα πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία το 1922 και έφτιαξαν τεράστιες ομάδες, ενώ δεν είχαν που την κεφαλή κλίναι και ήταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Εμείς δεν μπορούμε; Μπορούμε, αρκεί να συντονιστούμε».
Ακολούθως ο Δημήτρης Ντάουλας σημείωσε: «Εμείς δεν θα κατηγορούμε ανθρώπους, μόνο την απραξία και ανυπαρξία της σημερινής ΕΠΣ. Εκείνοι όμως δεν έχουν να επιδείξουν ούτε έργο ούτε προτάσεις και επιχειρούν να χτυπούν πρόσωπα. Εγώ προσωπικά νιώθω γεμάτος από τίτλους και διακρίσεις, αλλά έχω και τη φλόγα να συνεισφέρω γιατί χρωστάω στο ποδόσφαιρο και νιώθω έχω δυνάμεις να δώσω για προσφορά. Να ανοίξει ο δρόμος, να έλθουν οι νεότεροι και να κάνουν περισσότερα». Μάλιστα για τη δική του υποψηφιότητα ανέλυσε πως ενώ έχει δικαίωμα να την καταθέσει, δεν θα το κάνει γιατί η άλλη πλευρά θα καταφύγει δικαστικά και δεν θα ήθελε να βάλει σε περιπέτειες ούτε την Κίνηση, ούτε τις ομάδες και ενημέρωσε: «Η Κίνησή μας έχει πολλούς ανθρώπους για να ηγηθούν και όλοι ομόφωνα αποφασίσαμε να είναι πρόεδρος ο Νίκος Χολέβας». Αφού ανέφερε την μεγάλη σχέση του κ. Χολέβα με το ποδόσφαιρο παρουσίασε όλους τους υποψήφιους, εξηγώντας πως έχουν αφεθεί κενές θέσεις για την περίπτωση να υπάρξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Αναφέρθηκε και στις μικρές ηλικίες ποδοσφαιριστών, για τις οποίες εξείγγειλε την πρόσληψη προπονητικών τιμ υψηλού επιπέδου, σε συνεργασία με τις ομάδες και συνέχισε: «Πρέπει να τοποθετήσουμε προπονητές ανά Δήμους, να βλέπουν τα νέα παιδιά ώστε να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους, όχι μόνο γύρω από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι». Λίγο μετά είπε για τα Παιδικά πρωταθλήματα: «Απαράδεκτο να παίζουν τα παιδιά παλαίμαχοι διαιτητές, όπως σχεδιάζει η ΕΠΣ. Έχουν άλλη ψυχολογία από τα παιδάκια, ούτε είναι δυνατόν να ξυπνούν πολύ πρωί και να ετοιμάζονται και έπειτα πως θα βγουν νέοι διαιτητές; Εμείς θα λύσουμε το θέμα με χορηγούς. Ήδη υπάρχουν τέτοιοι επιχειρηματίες στην Κίνηση και θα βρεθούν κι άλλοι».
Για την διαφάνεια τόνισε: «Θα δημοσιοποιούμε τα πάντα για να μπορείτε να μας ελέγξετε, όσοι ηγούνται να αισθάνονται τη πίεση».
Ο κ. Ντάουλας διατύπωσε την άποψη πως οι εκλογές έπρεπε να γίνουν νωρίς και να είναι γνωστή από καιρό η ημερόμηνία, να μην μείνουν για 20 Ιουλίου που αρκετοί θα βρίσκονται ίσως σε διακοπές. Και συνέχισε: «Γιατί η ΕΠΣ δεν αναφέρει τα δικαιώματα τωνμ οάδων στις εκολογές και τις υποχρεώσεις τους για να μπορούν να ψηφίσουν; Εμείς θέλουμε τη συμμετοχή όλων.
Αναφέρθηκε στις επιχορηγήσεις λέγοντας: «Οφείλουμε να πιέσουμε τους πάντες για να πάρει το τοπικό ποδόσφαιρο αυτά που δικαιούται. Τους Βουλευτές μας, τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους και θα μπουν μπροστά αναγνωρίσιμοι άνθρωποι που συμπορεύονται μαζί μας, όπως ο Πέτρος Μίχος και άλλοι που σήμερα δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν». Για να καταλήξει: «Πρέπει να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα, έτσι θα συνδράμουν και οι χορηγοί. Αυτό θα γίνει με θυσιαστική προσφορά, με αγώνα κι όταν στρέψουμε τα φώτα στο ποδόσφαιρο. Το οποίο δεν έχει περισσότερη βρομιά απ’ ότι όλοι οι άλλοι τομείς, έχει τη λιγότερη αλλά λόγω της δημοσιότητας όλα γίνονται γνωστά και όλοι περιμένουν να κατηγορήσουν».
«Θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Παναιτωλικού, που από σκληρή και κακόφημη έδρα έγινε ένα γήπεδο μοναδικό στην Ελλάδα σε συμπεριφορά», τόνισε για τον πολιτισμό στα γήπεδα συμπληρώνοντας: «Αν εμείς περάσουμε σε άλλο επίπεδο θα συμβεί κάτι αντίστοιχο στα γήπεδα, με κόσμο που σήμερα δεν έρχεται».
Στον τέλος ο Δημήτρης Ντάουλας δεσμεύτηκε: «Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε νύχτα- μέρα για το ποδόσφαιρο και ζητάμε τη συνεργασία όλων».


Ομιλία προέδρου

Ο Νίκος Χολέβας, ο οποίος υπήρξε 10 χρόνια ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και 16 χρόνια Πρόεδρος στον Κένταυρο, είπε μεταξύ άλλων ως Πρόεδρος της Κίνησης: «Αποφάσισα να συμπορευτώ, να ενωθώ με φίλους, έχοντας τη βεβαιότητα πως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το καλό του ποδοσφαίρου. Έχουμε ανθρώπους άξιους. Δεν θα ασχοληθώ με τη σημερινή ΕΠΣ γιατί επέλεξαν λάθος τακτική. Κρύβονται. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ισονομία και διαφάνεια, να δώσουμε αίγλη και κύρος στο ποδόσφαιρο για να φέρουμε τους φιλάθλους πάλι στα γήπεδα. Δεν επιτρέπεται να μην έχουμε καμία ομάδα σε πανελλήνια πρωταθλήματα, πλην του Παναιτωλικού. Υποχρεούμαστε στηρίξουμε το ποδόσφαιρο για το συμφέρον των παιδιών της Αιτωλοακαρνανίας. Ενόψει των εκλογών θεωρώ μεγάλο λάθος να χρησιμοποιείται η Επιτροπή Διαιτησίας, εμείς το καταγγέλουμε εσείς θα το κρίνετε. Θέλουμε να πάμε ομαλά στις εκλογές, χωρίς κατηγόριες επί προσωπικού».


Ακούστηκαν απόψεις

Ο λόγος δόθηκε και σε άλλα μέλη της Κίνησης, τον Πάνο Στεργίου, τους γιατρούς Γιώργο Τριάντη και Γιάννη Αλεξόπουλο που αναφέρθηκαν σε ιατρικά ζητήματα του ποδοσφαίρου και γενικά τέθηκε το ζήτημα λειτουργίας του Ενωσιακού Ιατρείου προς όφελος των ομάδων. Μάλιστα σ’ αυτό επέμενε ο Χρήστος Κουτσομπίνας, όπως και στο θέμα μείωσης των εξόδων για το οποίο οι παριστάμενοι ανέφεραν συνοπτικά μία σειρά ενεργειών που έχουν προγραμματίσει προς την κατεύθυνση αυτή. Αρκετοί πρόεδροι πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν σε θέματα που δυσκολεύουν τις ομάδες, εξωτερικεύοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσα ενέργειες και απευθυνόμενοι στην ηγεσία της «Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης».    
Ιδιαίτερη νότα ο χαιρετισμός του Πέτρου Μίχου: «Είναι τιμή για μένα όταν με καλεί ο τόπος μου. Δεν περίμενα πριν λίγα χρόνια ότι αυτή η κίνηση, στην οποία συντάχθηκα, θα γιγαντώνονταν τόσο πολύ. Συγκινούμε όυαν βλέπω τέτοιες κινήσεις, αλλά πιο πολύ από τους Παράγοντες και μαζί τους προπονητές γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έφτανα κάπου στο ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να ενδιαφερθούμε για τη νεολαία, γιατί μέχρι τώρα δεν τα κάναμε σωστά. Αδιανόητο η Αιτωλοακαρνανία να μην έχει τουλάχιστον ένα διεθνή για πάνω από 10 χρόνια, γι’ αυτό χρειάζεται καλύτερη διοίκηση και οργάνωση. Με κεντρίζει σ΄αυτή την Κίνηση ότι δεν κυριαρχεί το «εγώ» και θα είμαι πάντα δίπλα σε ό,τι μπορώ να συμβάλω. Είμαι σίγουρος πως στο τέλος που θα γίνει ταμείο θα πείτε άξιζε αυτή η Κίνηση».


Βιντεο απο την ενημερωτική προεκλογική συγκέντρωση της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησής στο EMILEON SPOR CENTER

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικα με την χθεσινη ενημερωτική προεκλογική συγκέντρωση της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησής στο EMILEON SPOR CENTER




ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ




Αγρίνιο, 12/6/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε χθες 11/6/2014 η ενημερωτική προεκλογική συγκέντρωση της Κίνησής μας στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα των εγκαταστάσεων του EMILEON SPOR CENTER. Μας τίμησαν με την παρουσία τους 54 ποδοσφαιρικά Σωματεία εκπροσωπούμενα από τους Προέδρους τους ή αντιπροσώπους τους και τους ευχαριστούμε. Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο παλαίμαχος Διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος κ. Πέτρος Μίχος, ο μουσικοσυνθέτης και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ κ. Τάκης Παπαποστόλου και πολλοί άλλοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και πρώην διαιτητές.
Το λόγο πήραν και ανέπτυξαν τις θέσεις και προτάσεις της παράταξής μας ο επικεφαλής και υποψήφιος Πρόεδρος κ. Νίκος Χολέβας, ο Ιατρός κ. Γιώργος Τριάντης, ο Ιατρός κ. Γιάννης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ κ. Πάνος Στεργίου και ο εκ των ιδρυτικών μελών της Κίνησής μας κ. Δημήτρης Ντάουλας. Την παρουσίαση έκανε ο κ. Χριστόφορος Σαράκης.
Εν συνεχεία το λόγο πήραν αρκετοί Πρόεδροι ομάδων οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους. Ο κ. Πέτρος Μίχος χαιρέτησε με θερμά λόγια τους παρισταμένους και εκφράστηκε υπέρ των θέσεων της Κίνησής μας δηλώνοντας την υποστήριξή του ηθικά τώρα και ενεργά μελλοντικά σε ό,τι του ζητηθεί.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου και τους ευχαριστούμε.
Έγινε μια ουσιαστική παρουσίαση θέσεων, προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια και σε πολύ φιλικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: http://pakaepo.blogspot.gr/2014/06/blog-post_11.html

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ EMILEON SPORT CENTER ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014






























Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΜΕΛΕΑΓΡΟΥ 13-15 ∙ ΑΓΡΙΝΙΟ


ΠΡΟΣ: Όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά Σωματεία του Νομού μας


Αγρίνιο, 9/6/2014
Κύριε Πρόεδρε,
Ενόψει των επικείμενων εκλογών ΕΠΣΑ, σας καταθέτουμε εγγράφως χρήσιμες πληροφορίες που απορρέουν από το ισχύον καταστατικό και τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε, αφού η Διοίκηση της ΕΠΣΑ δεν σας ενημερώνει ως ώφειλε. Είναι δε ηλίου φαεινότερον ότι επενδύει στην άγνοια των δικαιωμάτων σας, στη συσκότιση και στην αδιαφάνεια, αφού δεν ανακοίνωσε ακόμη την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Μάλιστα δε, υπέπεσε και στο μέγιστο ατόπημα να μην καλέσει όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά Σωματεία του Νομού μας στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε την προηγούμενη Τετάρτη και στην οποία υποτίθεται ότι ήθελε να ενημερώσει για τις θέσεις της και τις προτάσεις της.
Το σοβαρότερο ολίσθημά της είναι ότι στην εν λόγω συγκέντρωση παρίσταντο τα μέλη της επιτροπής Διαιτησίας σε βάρος των οποίων προκύπτουν τεράστιες ηθικές και πειθαρχικές ευθύνες και μάλιστα πήραν και το λόγο, πράγμα που απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά από τον κανονισμό Διαιτησίας, αφού οι Διαιτητές πρέπει να είναι αυστηρά ουδέτεροι απέναντι των ομάδων και ιδιαίτερα να απέχουν των εκλογικών τους διαδικασιών.
Αυτή την πρωτόγνωρη και λίαν επικίνδυνη πρακτική είμαστε σίγουροι ότι θα την καταδικάσετε όταν πρέπει και όπως πρέπει.
Εμείς με αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνουμε ότι:
  1. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά Σωματεία του Νομού μας, εφόσον στο προ της γενικής συνέλευσης ημερολογιακό έτος είχαν συμμετοχή σε αγώνες με είκοσι (20) τουλάχιστον ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του Β παραρτήματος του καταστατικού Ε.Π.Σ.Α.
  2. Κάθε ποδοσφαιρικό Σωματείο εκπροσωπείται στη γενική συνέλευση, σύμφωνα με τα άρθρα 21 και 22, από έναν τακτικό και από έναν αναπληρωματικό αντιπρόσωπο με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου. Οι αντιπρόσωποι νομιμοποιούνται με την κατάθεση στην ΕΠΣΑ το αργότερο τρεις (3) ημέρες, προ της έναρξης της Γενικής Συνέλευσης, ειδικού πληρεξουσίου εγγράφου του αντιπροσωπευομένου Σωματείου. Πρέπει δε οι αντιπρόσωποι να επιδείξουν στην αρμόδια επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.
  3. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. ΕΠΣΑ, έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη των ποδοσφαιρικών Σωματείων, που είναι ταμειακώς εντάξει και υποβάλλουν σύμφωνα με το άρθρο 30 τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Βεβαίωση ποδοσφαιρικού Σωματείου ότι ο υποψήφιος είναι μέλος του και έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου.
β) Υπόδειξη υποψηφιότητας από ένα ποδοσφαιρικό Σωματείο.
γ) Πρόσφατο πιστοποιητικό ποινικού μητρώου από την αρμόδια εισαγγελική αρχή.
δ) Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα και στους περιορισμούς του παραρτήματος Α του καταστατικού Ε.Π.Σ.Α. π.χ. όποιος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα, όποιος έχει στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα, δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, διαιτητές και προπονητές που από τη διαγραφή τους δεν έχουν παρέλθει πέντε χρόνια, ενώ ο Νόμος περί αθλητισμού 2725/1999 ορίζει σαφέστατα τρία χρόνια.
4) Για την εκλογή των μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε., κάθε Σωματείο, μπορεί να υποδεικνύει έναν (1) υποψήφιο ως τακτικό και έναν (1) ως αναπληρωματικό για καθένα από τα όργανα αυτά. Η υπόδειξη υποψηφίων γίνεται από τα σωματεία εγγράφως τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες πριν την συνερχόμενη, για την εκλογή της Διοικήσεως τακτική γενική Συνέλευση.
5) Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται με συνδυασμούς (παρατάξεις). Ο αρχηγός του συνδυαμού υποβάλλει στην ΕΠΣΑ δήλωση υποψηφιότητας στην οποία περιλαμβάνει δέκα πέντε (15) υποψηφίους για τακτικά μέλη του Δ.Σ. και πέντε αναπληρωματικά, καθώς τρεις (3) υποψηφίους για τακτικά μέλη της Ε.Ε. και δύο αναπληρωματικά.
Ο αρχηγός του συνδυασμού είναι συγχρόνως και υποψήφιος Πρόεδρος. Η Διοίκηση της ΕΠΣΑ ανακηρύσσει τους υποψηφίους προς εκλογή, μία (1) ημέρα πριν την ορισθείσα ημέρα της γενικής συνέλευσης και καταρτίζει τα ψηφοδέλτια.
6) Σύμφωνα και πάλι με το άρθρο 30 παρ. 5 του ισχύοντος καταστατικού, δεν χρειάζονται σταυροί προτίμησης, γιατί ο συνδυασμός (παράταξη) που λάβει έστω και μία ψήφο παραπάνω από τον άλλο συνδυασμό, εκλέγει!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής, τακτικούς και αναπληρωματικούς. Αυτή η διάταξη προσβάλλει βάναυσα το δημοκρατικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια όλων.
7) Σύμφωνα με το άρθρο 28 της γενικής συνέλευσης προεδρεύει πάντοτε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόκειται δυστυχώς για άλλη μία απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διάταξη. Η συνέλευση διορίζει έναν (1) γραμματέα υπεύθυνο για την τήρηση και επικύρωση των πρακτικών μαζί με τον Πρόεδρο.
8) Η τακτική γενική συνέλευση ορίζει το άρθρο 24 συγκαλείται έως τον Ιούλιο κάθε έτους. Η πρόσκληση αποστέλλεται προ δέκα (10) τουλάχιστον ημερών με συστημένη επιστολή.
9) Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξετε στην τήρηση των διατάξεων του καταστατικού του Σωματείου σας, ως προς το χρόνο θητείας του Διοικητικού σας Συμβουλίου και στην τήρηση του βιβλίου μητρώου μελών του Σωματείου σας.
10) Όσοι κατέχετε αξιώματα στα Σωματεία (Πρόεδρος, Γενικός Γραμματές κ.λπ.) ή είστε μέλος Δ.Σ. και επιθυμείτε να θέσετε υποψηφιότητα για Δ.Σ. και Ε.Ε. ΕΠΣΑ, πρέπει απαραιτήτως να παραιτηθείτε πριν την υποβολή υποψηφιότητας.
11) Η εκλογή διενεργείται με μυστική ψηφοφορία από τριμελή εφορευτική επιτροπή. Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής είναι δικαστικός αντιπρόσωπος, που διορίζεται μετά από αίτηση της ΕΠΣΑ από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου. Τα υπόλοιπα δύο μέλη εκλέγονται με ψηφοφορία από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.
Εμείς ως παράταξη για λόγους ισονομίας, δημοκρατικής ευαισθησίας και ηθικής δεοντολογίας (και όχι αδυναμίας), θα προτείνουμε στη γενική συνέλευση η κάθε παράταξη να υποδείξει από ένα μέλος για την εφορευτική επιτροπή. Αν η άλλη παράταξη δεν αποδεχθεί την πρότασή μας, τότε την απάντηση θα τη δώσετε εσείς εκλέγοντας δύο από όσους υποδείξουν οι παρατάξεις.
Δεσμευόμαστε δημόσια ότι μετά την εκλογή μας στην διοίκηση της ΕΠΣΑ, θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα της το καταστατικό και όλες τις εγκυκλίους που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να έχετε άμεση και σωστή ενημέρωση. Αυτονόητο είναι ότι θα ενημερώνεται άμεσα και ο τοπικός τύπος γραπτός και ηλεκτρονικός.
Τελειώνοντας καλούμε και πάλι όλα ανεξαιρέτως τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά Σωματεία του Νομού μας, τους εκπροσώπους του τύπου και κάθε ενδιαφερόμενο φίλαθλο, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, στην ενημερωτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε την προσεχή ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 και ώρα 19.30 στις εγκαταστάσεις του EMILEON SPORT CENTER.

Επειδή η απερχόμενη διοίκηση της ΕΠΣΑ, στερείται προγράμματος και προτάσεων επιδίδεται μονίμως σε λασπολογίες και ψευδείς αναφορές, όπως ότι δήθεν η παράταξή μας θα αλλάξει την έδρα της ΕΠΣΑ. Δεν υπάρχει τίποτε ψευδέστερο και ανακριβέστερο απ’ αυτό, η έδρα της ΕΠΣΑ δεν διαπραγματεύεται είναι και θα παραμείνει για πάντοτε στο Μεσολόγγι. Ας κάνουν τον κόπο να σκεφθούν κάτι για το καλό του ποδοσφαίρου, γιατί αυτή η τακτική τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ